Rund Granitstentrappa

En välkomnade entré får du om du satsar på en tidlös rund granitstentrappa. Livslängden är oändlig och den får en finare patina för varje år den används. Granittrappor levereras i block och består av massiv granit. Översidan har en hamrad yta och kanterna är råkilade. Det är ett väldigt tungt jobb att få trappblocken på plats. Ta hjälp av vänner och gärna någon form av traktor som kan lyfta stegen på plats. Akta fingrarna.

VARAANTAL
Granittrappa rund grafit 150 1 st
Granittrappa rund grafit 210 1 st
Fiberduk N1 (markduk) 2 m2

Ett ordentligt grundarbete ger en stadig trappa. Gräv därför undan lite mer än den tänkta trappans bredd för att inte jord ska blanda sig med bärlagret. För att komprimera bärlagret används en markvibrator. Konstruktionen blir dessutom stadigare om grunden är större än trappans bredd. Lär dig mer om underarbetet på Lilla Sten och Plattsättarskolan

Passa in och lägg det första planstegen direkt i sättsanden. Använd spett för att knuffa stenen på plats. Skada inte stenen bara. Lyft sedan toppblocket på plats och justera in den på rätt plats. Tyngden gör att den ligger kvar. Lycka till!

 

 

Standarder och byggnormer för byggvaror och material ändras kontinuerligt, kontrollera därför alltid med en branschorganisation, sakkunnig eller myndighet innan du påbörjar ditt arbete. Egen hopsättning enligt vald byggbeskrivning sker på egen risk. Såvida inte annat föreskrivs i tvingande lag, ansvarar Byggvarulistan i Sverige AB inte för direkta eller indirekta förluster på grund av konstruktionsfel, spill eller felberäkningar som kan uppkomma i samband med användande av denna byggbeskrivning.