Blommor som lyser upp

Det är en vanlig present. Egentligen är det något som de flesta har i hemmet. Eller i alla fall ute i trädgården. Blommor är något som de flesta tycker om. De gör dig glad och lyser upp var de än står. Du kan planera dina blomsterbäddar så du alltid har något som blommar. Men även inomhus är det en vacker dekoration.

Vissa blommor hör ihop med en särskild händelse eller årstid. Hur många barn har inte gett fröken en syrenbukett? Eller pyntat studentflaket med dem? Och vem har inte en julstjärna eller två i fönstret när det börjar dra ihop sig till jul? Orsaken till att det blir så här är den naturliga cykeln, de här växterna blommar just då. Men bakgrunden spelar ofta ingen roll, du tycker bara det är trevligt.

Dekorationer inför högtiden

Just julen är en av de högtider då det pyntas som allra mest. Kanske beror det på att det inte bara är en dag utan en hel säsong. December är full av julbord, barnkalas, familjemiddagar och slutar inte förrän nyårsfirandet kommer i gång. Och fortsätter med julgransplundring och allt annat som hör festligheterna till. Och därför är dekorationerna så viktiga. Du behöver alltid lite extra julgranspynt.

Det är inte ovanligt att ha flera kartonger fulla med julpynt. De står undangömda i garaget och kommer bara fram en gång om året. Men då är det full rulle. Du fyller gärna på med några nya inköp, för att inte tala om allt som barnen kommer hem med från förskolan. Huset blir så pyntat att det nästan inte finns plats för familjen. Och det är ju så du vill ha det. Eller så håller du tillbaka lite grand, utan att dra ner på stämningen för den skull.

En blomstrande högtid

Vad många älskar när det kommer till jul och påsk, samt alla andra högtider, är att det är en tid för samvaro. Du kanske tycker om att organisera fester. Planera och laga mat, duka lite fint och välja ut musik som passar i bakgrunden. Eller så bjuder du bara in alla dina vänner och ser vad som händer. Beställer pizza och köper en flaska vin. Allt är bra, det viktiga är att vara tillsammans.

Om du tycker om att dekorera är blommor ett bra val. Just för att alla tycker om dem, de är verkligen dekorativa. En härlig jul med snygga blomsterarrangemang. Här kan du slå på så stort eller litet som du önskar. Det är klart att de inte ska skymma sikten. Alla ska kunna se varandra, men det beror ju även på hur pass stort bordet är. Små intima middagar kan förhöjas med några väl utvalda blommor. Gärna i en färg som matchar tallrikarna eller glasen.

Läs bloggar eller sajter där de ger råd om hur du kan dekorera inför högtiderna. Det är ju sådant som du kan tillämpa på vilken tid på året som helst. När du än bjuder hem folk eller vill göra något speciellt är det bra att ta fram lite pynt. Kanske är det blommor, något som är hemgjort eller så skämmer du bort dig själv och köper något nytt.