Så hittar du bästa (och mest prisvärda) hantverkaren

När det är dags att renovera huset kan man också behöva leta efter bra och prisvärda hantverkare. Man kan underlätta det en hel del för sig själv genom att börja titta på utbudet av hantverkare i god tid. Här får du reda på mer om hur du kan hitta den bästa och mest prisvärda hantverkaren för din renovering.

Hitta hantverkare på nätet

Tack vare internet har det idag blivit lättare att hitta bra hantverkare. Man behöver inte längre ringa runt till olika företag utan man kan lätt surfa runt för att hitta information om priser, recensioner och en hel del annat. Genom att titta runt på internet kan du lätt hitta den hantverkare som passar dig och din renovering allra bäst.

Begär offerter

Ett smart sätt att hitta den mest prisvärda hantverkaren på är genom att begära in offerter. Var noga med att skriva vad du vill ha gjort, och inom vilken tidsram när du begär offerten. Du kan med fördel begära in offerter från flera olika hantverkare och det finns inte några krav på att du måste anlita just de hantverkare du begär offert från. I en offert ska det framgå precis vad allt kommer att kosta. Om några andra kostnader eventuellt kan tillkomma bör också det stå med i offerten. Meningen är att man som kund ska få så bra koll som möjligt på vilka utgifter man kan räkna med i samband med sin renovering.

Läs igenom villkoren

När du ska anlita hantverkare och tror att du hittat den bästa och mest prisvärda hantverkaren är det också klokt att titta på om det finns några villkor i samband med offerten. Vissa företag reserverar sig för prisändringar som kan höra samman med andra materialpriser, vissa kan inte garantera att arbetet görs inom en viss tidsperiod.

En hantverkare eller flera?

När du letar efter bra och prisvärda hantverkare kan det vara klokt att fundera över om du vill anlita en hantverkare som gör allt, eller om du vill anlita flera olika snickare och hantverkare som utför olika sysslor. Ibland kan det vara smidigt att anlita ett företag som gör allt. Då behöver man inte vänta på att firmorna ska komma överens med varandra om vad som ska göras när. Det kan dock vara så att man ibland kan spara en del pengar på att anlita olika företag. Det bör man kolla upp innan man beslutar sig för vilken hantverkare man ska anlita.

Kolla upp omdömen

En annan sak som är viktig att tänka på är att titta på vilka omdömen som är lämnade om de bästa och mest prisvärda hantverkarna. En billig hantverkare som gör ett slarvigt arbete är troligen inte mer prisvärd i längden. Online finns det i regel omdömen lämnade om de flesta företag och det kan löna sig att läsa igenom dem redan innan man skickar in en begäran om offert. Det kan bespara en både tid och arbete. Dessutom är risken mindre att man blir lurad i samband med renoveringen av huset när man vet att andra anlitat hantverkaren med goda resultat.